Elég váratlanul történt, és csak egy hetem volt, hogy megvegyem a repjegyet és összecsomagoljak, de itt vagyok! Még csak egy hete, de egyelőre imádom!

Hétfőn érkeztem Arezzoba, és még aznap este be is költöztem a lakásomba, ami hatalmas és gyönyörű. A padlót régi kő járólapok és fa borítja, a konyhában márvány fedi az asztalt és a pultot, és még egy öreg orchidea is díszeleg a teraszon, amit nekünk kell gondozni (itt azért érzek némi nyomást, nehogy megöljük szegényt). A szobám elég nagy és külön fürdőszoba van hozzá, így nem kell a lakótársamra várni reggelente.

Ismerkedem az olasz szupermarketekkel és éttermekkel is, és bár kicsit más a kínálat, mint otthon, azért egész jól boldogulok. Az olaszok szeretnek friss alapanyagokkal dolgozni, ami egyrészt egészséges és finom, másrészt van pár dolog, mint például a konzervbab, amit nehezebb beszerezni. Bizonyára jobb a szárított, de kinek van ideje manapság babot áztatni? Na mindegy, majd ezzel is boldogulok. Egy biztos, külföldön élve könnyű bővíteni a receptgyűjteményünket. Már alig várom, hogy kikísérletezzem a sok friss fűszer használatát, és ellessek pár olasz fogást.

Az ennivaló az utcán is nagyon jó. Isteni a kávé és rengeteg a pékáru, ami tökéletes egy második reggelihez a szokásos zabkásám után. Ráadásul az árak sem vészesek. A fagyit említenem sem kell. Bár otthon is lehet nagyon jót kapni, miután az elmúlt pár évben olyan helyeken éltem, ahol még hírből sem ismerik a jó fagyit, így nagyon tudom értékelni az itteni kínálatot.

A hétvégén hatalmas antik vásárt tartanak a városban, úgyhogy bőven van mit csinálnom. Meglepő módon az árak sem vészesek, de egyelőre visszafogom magam, és nem veszek semmit. A vásárt minden hónapban megrendezik, úgyhogy lesz még módom vásárolni, ha meggondolnám magam.

Hétfőn kezdem az olasz tanulást, amit már nagyon várok. Egyrészt, mert imádom a nyelvet, másrészt mert remélhetőleg nagyban megkönnyíti majd a dolgom, ha beszélni is tudok majd, nem csak megérteni, amit mondanak. A tanítás is hétfőn kezdődik, úgyhogy mozgalmas napom lesz, de szerencsére ma még van időm élvezni a szép időt egy csésze kávé társaságában 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s